Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

28 maaliskuuta 2013

Askartelua ja arpaonnea

Hyvää kiirastorstain aamua!

Vihreänä ruohotupsu lautaselta ponnistaa,
vaikka ruskeana vielä ulkona kaikki maa.
Auringolla hallussaan on kirjo koko paletin.
Pääsiäisen värit kaikki loihti Luojan sivellin.
-Leena Tiilikka-

Vaikka maa on kyllä täälläpäin ainakin tällähetkellä vielä ihan valkoisena eikä ruskeana... Meidän perheessä pääsiäiseen laskeudutaan tänävuonna vatsataudin keskellä. Jotain valmisteluja on kuitenkin saatu tehtyä. Pääsiäisruoho kasvaa paremmin kuin koskaan ennen ja koristeitakin on saatu laiteltua. 2-vuotiaan näkemys lampusta: "Miks tuola roikkuu pannukakkuja? Sielä on peehosia, kanamuneja ja pannukakkuja."



Tehtiin lasten kanssa hyvää pääsiäistä toivottava viiri keittiön ikkunalle. Minä piirsin kuviot kartonkiin, tytöt leikkasivat ja kirjoittivat kirjaimet. Stten virkkasin ketjusilmukkanauhan ja liimasin liput siihen kiinni. Muutakin olemme askarrelleet, mutta niistä enemmän sitten pääsiäislauantaina tai sen jälkeen. :)



Osallistuin Eenan Olipa kerran koti blogissa arvontaan ja arpaonni osui kohdalle. Postilaatikkoon tömähti keväisen vihreä paketti. Sisältä paljastui kaunis pehmokyltti ja kaksi sydänkoristetta. Ne kaikki löysivät hetimiten omat paikkansa meiltä. Kyltti keittiöstä ja sydämet koristavat pesuhuonetta. Kiitos Eena! :)



Sitten loppukevennys aamiaispöydästä. Pienimmäisen vesimuki putosi lattialle ja pyysin Romppua nostamaan sen. Kun sama tapahtui toistamiseen, Romppu tuhahti: "Mä en oo mikään nosturi, mä oon kiireinen koulutyttö!" :)

26 maaliskuuta 2013

Käsitöitä ja kanapataa

Kokeiltiin isompien tyttöjen kanssa eka kertaa ikinä sormilla neulomista. Ohjeita löytyi runsaasti kun googlaa "finger knitting". :) Ei meinannut aluksi onnistua millään, mutta sitten jossain ohjeessa neuvottiin tekemään ihan aluksi vetosolmu ja kiinnittämään se peukaloon, sitten alkoi sujua.



Mulla oli eiliselle iso rasia maustamattomia broilerin filesuikaleita, mutta ei juurikaan aikaa ruoanlaittoon. Laitoin pussiin auringonkukkaöljyä, pilkotun sipulin, currya, yrttisuolaa, pippurisekoitusta ja valkosipulijauhetta (tuore valkosippe oli loppu :O ) ja sinne suikaleet köllimään pariksi tunniksi. Voitelin padan, laitoin sinne riisiä, vettä, kermaa, vähän suolaa ja broilerisuikaleet marinadeineen ja niine hyvineen vähän päälle tunniksi jotakuinkin 180 asteeseen. Hyvää tuli. :)



Nyt pienimmäinen vetelee päiväunia ja isommilla on hyvät Littlest Pet Shop leikit menossa, joten pikkuneiti saa kattella muumia ja äiti värkkää isoäidinneliöiden kanssa ja hörppii cafe au lait:ia. :D



24 maaliskuuta 2013

Pikavisiitti Pirkanmaalle

Lähdettiin lauantaina päiväseltään pienelle roadtripille koko perheen voimin. Meillä on iso auto, joten matkustusmukavuus on aika hyvä. Lapsilla oli mukana kirjoja ja matkalta ostettiin evästäkin. Kuuntelussa olivat Jippii cd-levy Taivaan Isän hommissa ja Hevisaurus Hirmuliskojen yö. :)



Ensimmäinen pysähdys oli Nurmossa sijaitseva Markun musiikki. Muu perhe odotteli autossa ja Äijä teki ostoksia. :D Siitä kurvasimme auton nokan kohti Ilmajokea ja Mallan makeat -puotia. Olen jo joitakin vuosia seuraillut Villa Honkasalon blogia ja oli mukava päästä näkemään puoti ja emäntäkin livenä. Äijä ja päiväunia vetelevä pikkuväki jäivät autoon ja minä menin kahden vanhimman tyttösen kanssa tutustumaan puotiin. Aivan ihana kauppa. Siis aivan ihana. Tunnelma puodissa oli mukavan lämmin ystävällisen kauppiaan touhutessa tiskin takana ja lastensa viipottaessa välillä kaupan puolella. Ihanaa kun pystyy yhdistää harrastuksen, työn ja lasten kanssa kotona olemisen. Toivon kaikkea hyvää Mallalle ja uudelle yritykselle. Olisin voinut hyvinkin pitkään viihtyä hypistelemässä kaikkia kauniita juttuja. Mutta koska meillä oli aikataulu, jouduin olemaan kohtuullinen. :)



Mukaan lähti Mynthen kulho, GreenGate teekuppi, sekä lasten valitsemia Ib Laursenin ja Puttipajan keväisiä koristeita.


Teekupista olen haaveillut pitkään ja se on niin kaunis. Ensimmäinen GG astiani. Tavoitteena olisi kerätä useampikin teekuppi tässä pikkuhiljaa, jotta saan tulevaisuudessa tarjota myös vieraille teetä näistä kauniista astioista. Hupsua miten paljon iloa arkeen voi saada mieluisella käyttöesineellä. :)



Tampereella kyläilimme veljeni luona. Oli vilskettä poikamiehen yksiössä tämän melukylän väen kanssa. :D Kävimme porukalla syömässä Pancho Villassa, miellyttävä uusi tuttavuus meille. Laaja gluteeniton valikoima ja ihan kiva lasten menu. Illalla lähdimme ajelemaan kotiinpäin lasten nukkumaanmenoaikaan. Navigaattori jostain syystä ohjasi meidät hämärälle pikkutielle ja sitten oltiinkin jo niin pitkällä että ei kannattanut palata takaisinpäin, jotta olisi päässyt isommalle tielle... No, tulipa ajettua sellaisia reittejä joita ei muuten olisi nähnyt. :) Ja lasten nukkuessa saatiin "kahdenkeskistä aikaa" Äijän kanssa ja juteltiin pitkät jutut. <3

22 maaliskuuta 2013

Viherpeukalo virkkuukoukulla

Äitini oli meillä alkuviikosta käymässä. Kerkesin siis vähän istuskella ja kaivelin käsityöpussukat esille. Sain isoäidinneliötyötä eteenpäin. Vaikka vielä riittää koukuteltavaa. :)



Pääsiäisruoho on alkanut kasvaa. Lapset ovat riemuissaan seuranneet joka päivä uusien versojen nousua. Olen itsekin hyvillä mielin, että kerrankin on ruohot ajoissa. Viherpeukaloni on ehkä siirtymässä edes hitusen pois kämmenen keskipisteestä, sillä kasvavan ruohon lisäksi ennen joulua lahjaksi saatu kasvi on edelleen hengissä. Jee. Se on jopa vähän kasvanut lähtötilanteesta. :D



Käytän bloggaamiseen lähinnä iPadia. Tähän asti olen kehystänyt jne kuvat Pixlr Express + ohjelmalla, mutta olen kaivannut sellaista, jolla saa laitettua tekstiä kuvaan ja tehtyä kuvakollaaseja. Löysin AppStoresta Pic Collage nimisen appin. Kivalta jutulta vaikuttaa. Postauksen kuvat on tehty sillä. Jos joku osaa kertoa paremman ohjelman ( esim. jolla saa myös vaakakuvia), saa vinkata, olen keltanokka näissä jutuissa.

Kävin äidin kanssa naapurissa Tupperware-kutsuilla. Ihania violetteja juttuja oli myynnissä... mutta koska mulla on nyt tarkoituksena enemmänkin tyhjentää kaappeja kuin täyttää niitä entisestään, pitäydyin alkuperäisessä suunnitelmassani ja tilasin vain vihanneskuorijan. Olen kymmenisen vuotta ollut tyytyväinen yleiskuorijan käyttäjä ja kun uudelle toiselle kuorimaveitselle tuli tarve, oli valinta heti tupperin yksilö. Mulla ei ole mitään kytkyä TW:een, kehunpa vaan hyväksi kokemaani tuotetta. :)



Mutta nyt nokka kohti perjantaisaunaa. Tosin sitä ennen pitää vielä suorittaa suunitelman mukainen perjantaisiivoustehtävä. Olen jotakuinkin pysynyt suunnitelmassa, jee. :D

18 maaliskuuta 2013

Siivoussuunnitelma

Rakastan erilaisten listojen ja suunnitelmien tekemistä. Toteutuspuoli on heikompaa enkä kovinkaan usein tunnu pysyvän omissa suunnitelmissani... mutta ainahan kannattaa yrittää, joten laadin taas kivan uuden siivoussuunnitelman. Jospa tämän tahdissa kokeilisi pysytellä.

PÄIVITTÄIN
Aamulla
- petaa sängyt
- pyykit kuivumaan, uudet pyörimään

Joka aterian jälkeen
- tiskit
- keittiön tasot ja lattia siistiksi

Illalla
- irtotavarat paikoilleen
- tarvittaessa yleisten tilojen imurointia
- pyykit kuivumaan, uudet koneeseen

VIIKOTTAIN
Maanantai: wc, pesuhuone, khh
Tiistai: pölyjen pyyhkiminen, peilit
Keskiviikko: imurointi
Torstai: lattioiden peseminen
Perjantai: vaihtopäivä

VAIHTOPÄIVINÄ

1. Pyyhi kaappien ja huoneiden ovet
2. Vaihda lakanat
3. Puhdista keittiökoneet
4. Järjestele kaappeja
5. Vaihda lakanat
6. Puhdista jääkaappi

TOUKOKUUSSA ja MARRASKUUSSA

Pese irtopäälliset, verhot ja sängynpeitteet
Pyhdista ruokailuryhmä perusteellisesti
Pese ikkunat ja sauna
Pyyhi katot, listat ja kaappien päälliset


Tänään kyllä tehtiin ihan vääriä juttuja kun innostuin imuroimaan talon ja Äijä moppasi perässä. Puolustukseksi sanottakoon, että sain suunnitelman vasta nyt illalla valmiiksi. Vielä eilen olin ajatellut maanantain hommaksi imurointia. No, jospa ensiviikosta pääsisi tähän kunnolla kyytiin. :)

Sain päivällä tehtyä Mipsalle neidin elämän ensimmäisen letin. Eikös ole suloinen! Onneksi ehdin ottaa kuvan, sillä parin minuutin kuluttua letti oli jo poistettu. ;)



Illallista valmistamassa, näin se käy. :D



Aurinkoista alkuviikkoa jokaiselle!

17 maaliskuuta 2013

Balettia ja askartelua

Lauantaina oli Rompun balettinäytös. Hyvin sujui ja esitys oli hieno. Otin Mepsun mukaan katsomaan, pienet jäivät Äijän kans kotiin. Loppupäivän täällä oli hyvin tanssista innostunutta porukkaa. Tytöt liitelivät ympäri taloa pyörähdellen ja tanssahdellen. Mammakin äityi muistelemaan nuoruudessa opittuja balettiliikkeitä (joka oli lapsista erityisen hauskaa), vaikka tuli huomattua että ei vanha enää taivu. :D

Tänään pyörähdettiin naapurikaupungissa Jumben kummien luona kahvilla, oli mukava reissu. :) Alkuillasta kylvettiin tyttöjen kans pääsiäisruoho. Maalasin askartelumaalilla isomman oivariinirasian vaaleanpunaiseksi. Tarvittiin kaksi kerrosta peittävän tuloksen aikaansaamiseksi, annoin kuivua välissä kunnolla.







Pian on pääsiäinen, kevät tule jo!

15 maaliskuuta 2013

Hiusjuttuja

Olen ollut aika surkea laittamaan hiuksiani. Ne on paksut ja hankalat, eikä neljän pienen äidillä ole paljoa ollut aikaakaan panostaa hiusten laittamiseen ja ja ja... No, nyt törmäsin taannoin Pinterestissä kauniiseen hiuskuvaan ja lähdin kurkistamaan blogiin kuvan takana.

The Small Things Blog
http://www.thesmallthingsblog.com/

Aivan mahtavia ohjeita siihen, miten voi itse laittaa hiuksia. Ohjeet on selkeitä ja videot hyvin informatiivisia. Yläpalkin "Hair"- osiosta löytyy runsaasti ohjeita. Muita osiota en ole itse vielä paljoa ehtinyt tutkailla. :)

Mulla on ollut kiharrusrauta jo yli vuoden (kylppärin laatikossa käyttämättömänä...) ja nyt vasta eka kertaa tajusin miten sitä kannattaa käyttää, jei. Tässä kuva tämänpäivän hiustenlaittotestauksen tuloksesta. Sain tiukkaa arviointia tytärkaartilta. Yksi tykkäsi pienestä ranskanletistä, toisen mielestä näytin nuudelipäältä ja kolmannen mielestä ötökältä. :D


Olen myös aloittanut testaamaan luonnonmukaisempaa ja huomattavasti normituotteita edullisempaa hiusten hoitoa aineiden suhteen. Niistä sitten enemmän tuonnempana. ;)

14 maaliskuuta 2013

Rakkautta ja riisinuudeleita

Hupsu otsikko. :D Oikeampi ajatus olisi Rakkaimpia ja riisinuudeleita, koska ajattelin postata muutaman kuvan rakkaimmistani eli mamman mussukoista. <3


Romppu halusi yllättää ja ihan hiljaisesti yhtenä iltana siivosi yksikseen leikkihuoneen kuntoon. Oli mammalle mieluinen yllätys. Romppu on ihana tyttö kaikinpuolin, ajattelee usein muita ennen itseään. Ystävällinen ja lempeä, mutta silti sellainen rohkea oman tiensä kulkija.




Mepsu on löytänyt lukemisen ilon. Löysin kirjakaupan tammialesta pari Kultasiipien keijukoulu -kirjasarjan kirjaa ja ne on nyt isosiskon jälkeen Mepsulla luennassa. En olisi uskonut, että 5-vuotias jaksaa lukea koko kirjan, mutta niin vaan sai tyttö ensimmäisen romaaninsa (128 sivua!) eilen luettua ja tänään oli jo seuraava kirja hyppysissä. Sitkeä tyttö, sellainen iloinen keijukainen, rakastaa laulamista.



Mipsa ja Jumbe alkavat hiljalleen löytää yhteisiä leikkejä. Hitaasti mutta varmasti heistä tulee vielä leikkikaverit. :D Arvelen tosin, että kipinöitäkin tulee lentämään, sillä molemmat vaikuttavat olevan aika vahvatahtoisia tyyppejä. Joskin humoristisia, molemmat nauttivat jo nyt toisten naurattamisesta. :)


Murusista siirrytään murua rinnan alle -aihepiiriin. Kokeilin ensimmäistä kertaa riisinuudeleita. Oli miellyttävä yllätys. Enemmistö lapsistakin tykkäsi. Tähän ruokaan paistettiin pannulla maustamattomia broilerisuikaleita, maustettiin suolalla, valkopippurilla ja currylla, lisättiin ruokakermaa. Nuudeleita haudutettiin kiehautetussa vedessä pari minuuttia ja sen jälkeen lisäsin ne pannulle broilerisuikaleiden ja kerman joukkoon. Sekoittelin ja annoin hetken vielä paistua ennen tarjoamista.



Ps. En tiedä huomaatteko, mutta muokkasin blogin ulkoasua raikkaampaan ja keväisempään suuntaan. :)

11 maaliskuuta 2013

Eteisaulaa ja olohuonetta

Tervetuloa meille -kuvasarja jatkuu. :)

Tässä eteisaulaa.



Ja sitten olohuoneen tunnelmia.





Seinällä komeilevat kuvataiteilija Leena Sepän kissataulut olen saanut vanhemmiltani syntymäpäivälahjoiksi.



Aurinkoista alkuviikkoa! :)

10 maaliskuuta 2013

Lauantain leffailta

Luvattiin lapsille lauantain koko perheen leffailta. Elokuvana oli Helinä-keiju ja tarjolla tietty popcornia ja karkkia. :)



Ennen elokuvaa syötiin päivällistä, lasten lempparia silloinkin, eli uunimakkaraa ja ranskalaisia. :D



Pojat pohtii. <3



Leffa oli niin kiva, että tyttöset tuolla sitä katselee jo toiseen kertaan. Itse olen tehnyt sunnuntaisiivousta. Meillä on eräs projekti meneillään ja se vaatii vähän vaivannäköä siivousrintamalla. :)

08 maaliskuuta 2013

Vihdoinkin viikonloppu

Onpas tuntunut pitkältä viikolta. Paljon on ollut tekemistä ja autotkin on temppuilleet. Viime aikoina ne on aiheuttaneet kovinkin harmaita hiuksia... mutta nyt pitäisi taas olla molempien kunnossa. Toistaiseksi. Eilen vielä jyrryytin toisella koslalla ruokakauppaan viimeistään vetelevien iskunvaimentimien kanssa ja nappasin kärryyn piristykseksi itselleni nipun ihania valkoisia tulppaaneja.



Hain esille vähän keväisiä sisustuselementtejä ja mielessä siintää myös lähestyvä pääsiäinen. Olen lasten kanssa jo aloittanut pääsiäisaskartelut ja ehkä tänävuonna saan ruohonkin kylvettyä ajoissa. :)



Virkkasin lasipurkin koristeeksi puuvillalangasta ketjusilmukkanauhan ja suloisen sydämen. Virkatun sydämen ohje löytyi Pikkuinen sydän -blogista:
http://pikkuinensydan.blogspot.fi/2011/06/virkatun-sydamen-ohje.html



Niin ja vielä ehtii kun ollaan tämän päivän puolella: Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

06 maaliskuuta 2013

Perhe on paras

Mä tykkään näistä sisustuspeltikylteistä. Meiltä löytyy muutama ja tämä on suosikkini. Teksti on suomennettuna jotakuinkin "sukupuun juuret saavat alkunsa kahdesta sydämestä". Perhe, usko ja ystävät. Ne ovat elämän tärkeimmät asiat.





Päätin jo ennen kuin sain lapsia, että teen kaikkeni että mun lapsille ei jää epäselväksi, että rakastan heitä. Meillä siis usein halitaan ja sanotaan rakastavamme toisiamme. Myös lapset kertovat rakastavansa meitä vanhempia. Se lämmittää sydäntä niiiin kovasti. Jääkaapin oveen ilmestyi yhtenä päivänä tällaiset rakkaudentunnustukset isommilta tytöiltä.



04 maaliskuuta 2013

Kääretorttua ja kissoja

Tänään meillä kävi pitkästä aikaa ystäväperhe kylässä. Lapsilla oli riemukkaat leikit ja aikuisista oli mukava jutella. Ystävät toivat päivällisen, salaatin ym. mukanaan ja mä tein jälkkäriksi kääretortun. Nappasin kaupasta mukaani sitrusrahkan ja siitä tulikin kivaa täytettä.



Kääretorttu

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl Semperin Fin mix jauhoja (tai vehnäjauhoja jos ei tarvi olla gluteeniton)
0,75 dl perunajauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi, sekoita rauhallisesti taikinaksi. Paista 225 asteessa 6-8min.

Täyte: 1 prk sitrusrahkaa, 2 dl kuohukermaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon maustettu rahka.

Kumoa paistettu pohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Levitä osa täytteestä pohjalle. Kääri rullalle. Levitä loput täytteet tortun päälle.


Lopuksi kurkistus pesuhuoneen wc:een. Mipsa halusi niin kovasti kuvaan mukaan, että putosi yrittäessään nopeasti kiivetä wc-istuimen päälle. Hetken lohduttelun jälkeen äitiä jo hätisteltiin ottamaan kuvaa. :) Vähän siis nenä punottaa ja silmät on itkettyneet, mutta on se vaan söpö tyttö siltikin. <3



Pöytätason nurkasta kurkistaa puinen pikkukissa. Mun isovanhemmat on tuoneet sen jostain ulkomaanmatkalta tuliaisiksi.



Lauteiden päällä köllöttelee keraaminen saunakissa, jonka selkään voi löylytellessä tiputella halutessaan tuoksuöljyä.



03 maaliskuuta 2013

Leikkihuone

Lisää kuvia lastenhuoneista tarjolla. Tässä leikkihuone. Valoa sinne tuovat kaksi ikkunaa. Säilytystilaa on isossa kaapistossa ja lisäksi on vaatehuone. Pikku pöytäryhmä on Äijän lapsuusajalta, hän maalasi sen viime vuonna valkoiseksi. Dumbotapetti on tyttöjen oma valinta. Pitsiverhot löytyivät mun mummun kaapista ja olivat just passelit tähän huoneeseen.



Leikkihuoneen toisella sivulla on paljon leluja itseensä imevä Ikean Trofast reippaan värisine laatikoineen. Pieneen kitaraan on vaihdettu ihan kunnolliset kitarankielet ja aina välillä Äijä sen virittääkin, mutta eipä se pitkään vireessä näiden pienten rämpyttelijöiden käsissä pysy. :) Lasten kirjoja meillä on paljon. Suurin osa mun lapsuusajalta. Kirjahyllyä järjestellessäni mietin monta kertaa, että miten näitä kirjoja on näin vähän... kunnes muistin että niitä on Jumben sängyn jalkojen alla korokkeena aika monta. :D



Olen laittanut leluhyllyn laatikoihin laput, joista näkyy sisältö. Lelut pysyvät paremmin järjestyksessä ja leikittävissä kun laatikoissa ei ole sikinsokin mitä sattuu. :)



Huomenna paluu arkeen koulujen alkamisen myötä, mutta tänään vielä nautitaan sunnuntaivapaasta.

02 maaliskuuta 2013

Tyttöjen huone

Appivanhemmat on meillä käymässä, joten annan heidän hoitaa lapsia ja teen ite perusteellista siivousta. :D Kaikkien kannalta mukava ratkaisu. Anoppi otti keittiönkin haltuun ja tässä juuri sulattelen herkkuateriaa jälkiruokineen. Välillä on ihana istahtaa valmiiseen pöytään. :)

Sain Rompun ja Mepsun huoneen siivottua vaatehuonetta ja kaappeja myöten. Tässä tyttöjen työpöydät.



Kerrossänky on tarkoitus jossain vaiheessa yrittää sahata kahdeksi erilliseksi sängyksi kun laitetaan typyille omat huoneet. Saa nähdä miten onnistuu, uskoisin että hyvin. Sänky on ikean puinen peruskerrossänky, jonka maalasimme viimevuonna valkoiseksi. Cd-soitin on kovassa käytössä, tämänhetkinen neitokaisten suosikki on Tuulin Salaisuudet. :D



Vakiovieras yläpedillä on Otto. Siellä on hyvä ja rauhallinen nukkua päiväsaikaan.


Leppoisaa lauantaita! Minä hipsin jatkamaan siivouspuuhia. :)