Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

26 huhtikuuta 2013

Täällä ollaan

Uudessa kodissa siis. :) Sairastuin kovasti juuri ennen muuttoa ja tavarat pakkautuivat ja siirtyivät uuteen osoitteeseen perheen, ystävien ja sukulaisten voimin. Olen kyllä hurjan kiitollinen tukijoukoistamme. <3 Nyt olen jo kuitenkin paremmassa kuosissa ja laatikoiden, pussukoiden ja nyssyköiden purkamista riittää minullekin asti. Runsaasti.

Arki alkoi nopeasti, sillä sunnuntain muuton jälkeen Romppu asteli heti maanantaiaamuna uuteen kouluun ja luokkaan. Hurjan hyvin on sujunut, tyttö on saanut uusia ystäviä ja on ollut innostunut uusista jutuista, vaikka toki ekana aamuna ihan hirmuisesti jännittikin. Muu elämä hakee vielä uomaansa ja pienimmällä väellä on ollut sopeutumisvaikeuksia uusiin ympyröihin, mutta eiköhän se tästä. Päivä kerrallaan. Ja laatikko kerrallaan kotia kuntoon. :)

Kodissa ei ole vielä montaa kuvauskelpoista nurkkaa, mutta näytän teille ihanan takkamme. Valkoinen kaakelitakka on jotain niin kaunista. Lisäksi meiltä löytyy varaava Högforsin puuhella ja kaksi alkuperäistä 50-luvun pönttöuunia. Niistä kuvia kunhan tässä ehtii. Oi ja pihatuvasta löytyy lisää tulisijoja: Porin Mainio vesipata saunan puolelta ja Porin Perhe Maija puuhella tuvan puolelta. Joskus kun on aikaa ja energiaa, ne on saatettava takaisin arvoiseensa loistoon.



13 huhtikuuta 2013

Chiliä ja muuttopuuhia

Tein pitkästä aikaa chili con carnea. Tuli tosi hyvää, kävin vaihteeksi K-kaupassa ja löysin pari kivaa Pirkka-tuotetta tähän tarkoitukseen. Valkosipulinen tomaattimurska ja ruskeat pavut suolavedessä. Kuullotin pannulla voissa sipulia, lisäsin joukkoon jauhelihaa. Maustoin chilimausteseoksella, suolalla ja mustapippurilla. Kaadoin joukkoon tomaattimurskan, lisäsin ehkä pari desiä vettä ja lävikössä huuhdellut pavut. Annoin hautua jonkin aikaa. Lisäksi tarjoilin riisiä.



Täällä on muuttotohinat käynnissä. Viralliset kuviot, eli talon myynti ja toisen osto on hoidettu ja nyt keskitytään pakkaamiseen ja muuttovalmisteluihin. Voitte kuvitella että neljän pienen lapsen kanssa siinä riittää puuhaa. :D Onneksi he ovat iloisia apureita, kuten tämä pikkuinen pyykkäri tässä.



07 huhtikuuta 2013

Tervetuloa meille osa X

Tervetuloa meille -sarja saa tässä päätösjaksonsa, sillä meille kuuluu muuttolaatikoita. Muutamme piakkoin ruusukujan katveesta uusiin haasteisiin. Mutta sehän tarkoittaa sitä, että jonkin ajan päästä saan aloittaa uuden Tervetuloa meille postaussarjan. Blogi jatkuu ja nimenkin ajattelin pitää samana kun siitä tykkään. Pitänee varmaan istuttaa ruusupuskaa uuteenkin kotiin. ;)

Tässä kuitenkin vielä nykyisen kodin makuuhuoneen tunnelmia. Sängyn vasemmalla puolella on kuvan ulottumattomissa vielä pieni lasten sänky.



Sängyn yllä seinällä on äitini tekemä tunnelmallinen ristipistotyö.



Tässä vielä sitä, mitä meillä pääasiassa puuhaillaan. :)



01 huhtikuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!

Täällä on pääsiäinen mennyt sairastupaa pitäessä... mutta mukaviakin hetkiä on joukkoon mahtunut ja nyt on koko porukka jo toista päivää tolpillaan. :)

Askarreltiin lasten kans meille tulevia virpojia varten pieniä pussukoita. Niihin laitettiin karkkia ja kortti, johon kirjoitin sisälle säkeen virrestä 88:

Jeesus, taivaan kuningas
kuolon vallan voitti.
Jälkeen pitkäperjantain
näin pääsiäinen koitti!



Pitkäperjantaina haettiin pajunoksia ja koristeltiin ne virpomista varten.



Pääsiäisen siivousvastaavana toimi Jumbe, joka heilutti moppia ahkerasti. :D



Viimeyönä tein lapsille aamuksi yllätysjahdin. Piilottelin vihjeitä ympäri taloa ja voi että muksuilla oli hauskaa niitä pähkäillessään ja etsiessään. Viimeinen vihje johdatti yllätyspussien luokse. Pusseihin olin laittanut Helinä keiju -suklaamunat, vähän muuta karkkia, purkkaa ja kortit, jotka koristelin suloisilla pääsiäistarroilla ja kirjoitin : "Pääsiäisenä muistellaan Jeesuksen kuolemaa ja juhlitaan ylösnousemusta!" ja lisäksi kirjoitin jokaiselle hänen olevan meille rakas. <3

Tänään siis vielä karkinhuuruisissa juhlatunnelmissa, huomenna paluu arkeen.
Hyvää pääsiäistä!