Ruusuisia unelmia, reipasta arkea. Keltaista taloa asuttavat kuusihenkinen perhe, kaksi kissaa ja koira.

24 tammikuuta 2015

Lättyjä ja Crock pot porsaankyljyksiä

Paistoin eilen pitkästä aikaa oikein perinteisiä lättyjä. En saanut otettua kuvaa lättypinosta, koska ne jotenkin ihmeellisesti hävisivät sitä mukaa kun paistelin. :D

Lättytaikina

2 kananmunaa
1 L maitoa
5,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
3rkl sokeria
50g voisulaa

Sekoittele ainekset keskenään taikinaksi. Anna turvota ainakin puolisen tuntia. Paista pannulla voissa herkullisiksi räiskäleiksi. :)

Teen samalla perusohjeella myös uunipannaria. Jätän vain voisulan pois ja laitan jauhoja tasan 5dl, enkä turvota. Ja paistan uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. 


Päivälliseksi meillä oli haudutuspadassa valmistettuja porsaankyljyksiä. Kaikki, toistan: KAIKKI lapset tykkäsivät niistä. Varsin poikkeuksellista. :D Maustoin kyljykset ensin molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.


Pilkoin padan pohjalle pari sipulia isoiksi paloiksi ja muutaman valkosipulinkynnen. Ladoin niiden päälle kolme kyljystä. Sitten taas pilkottu sipuli ja paloiteltua porkkanaa ja niiden päälle toiset kolme kyljystä. Ja vielä muutama porkkananpala. 


Pataan kaadoin vielä 5dl vettä ja yrttisuolaa. Haudutin yhteensä 6,5h, joista ekat 4h korkealla lämmöllä ja loput 2,5h matalalla. Lopputulos oli ihanan pehmeän kypsä ja mehevä. Njam. Kyytipojaksi perunamuusia. Meillä oli maito lopuillaan, joten laitoin sekaan purkillisen kuohukermaa, hyvin sopi. :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti